Even voorstellen,

Ik ben Saskia Verbraak woonachtig in Nispen (bij Roosendaal).

Sinds begin 2005 ben ik me intensief bezig gaan houden met alles wat te maken heeft met magnetiseren. Dit met behulp van een bekende paragnost in Breda. Hij heeft me geleerd hoe ik mijn heldervoelendheid het best kan gebruiken tijdens mijn werk. In 2007 ben ik gestart met de praktijk in mijn woonplaats Nispen. Sinds 2010 ben ik daarnaast ook de opleidingen reflexologie en lichaamsgerichte psychotherapie gaan volgen.

Reflexologie ben ik in 2009-2010 gaan studeren omdat het een vrij zachte therapievorm is waarbij het menselijke contact tussen de hulpverlener en hulpvrager heel belangrijk is.

Wat mij er ook enorm in aanspreekt is het feit dat bij reflexologie de energiebanen (meridianen) beïnvloed worden waardoor de doorbloeding en het algeheel functioneren toeneemt of verbetert en men geestelijk en lichamelijk beter in balans komt.

Reflexologie kan zowel bij gezonde als zieke personen worden toegepast. Bij zieken kunnen we een direct zichtbare invloed op de aandoening uitoefenen, terwijl bij een gezonde persoon de werking van een orgaan verbeterd of verstevigd kan worden. Reflexologie is dus een therapievorm die ook PREVENTIEF kan worden toegepast.

Tevens is het zo dat tegenwoordig veel mensen door stress teveel in het hoofd (piekeren/opgejaagd gevoel) zitten. Doordat ik bij deze mensen aan hun voeten werk wordt de energie weer verdeeld over het gehele lichaam, zodat ze energetisch weer in balans komen. Zo krijgen ze tevens beter contact met de aarde via de voeten en zijn ze dus beter geaard. Sinds ik mijn diploma heb behaald eind 2010 kunnen mensen bij mij ook terecht voor voetreflexologie.

Ook heb ik mijn diploma anatomie en ziektenleer gehaald in 2010. Bij het praktiseren van reflexologie is het namelijk noodzakelijk om over kennis omtrent ziekten en de anatomie van het lichaam te beschikken .

Het lichaam is een ingenieus instrument, ook al staan we daar in ons dagelijks leven eigenlijk nauwelijks bij stil. Het lichaam is in feite een wonder dat nog lang niet tot in alle details verklaard kan worden. En het respect hebben voor dit wonder dat ons lichaam is laat regelmatig te wensen over. Wij verwachten dat het  lichaam ons onvoorwaardelijk ten dienste staat en gaan ook wel eens zo ver dat we het misbruiken, zoals bij extreme sportprestaties. Naar het lichaam LUISTEREN en op die manier voorkomen om ziek te worden, behoort nog niet tot de algemene gewoontes van de mens. Veel mensen hebben een gebrekkig contact met hun eigen lichaam. Ze leven vooral vanuit het denken en laten het hoofd de meester van hun leven zijn!

Ik kan mensen oefeningen aanreiken die ze thuis kunnen doen zodat ze meer contact krijgen met hun lichaam en dus ook met hun geest. Een ademhalingsoefening kan mensen b.v helpen om rust te krijgen in hun hoofd.

Eind 2013 ben ik gestart met specialisatie in de reflexologie omdat er zeer positief gereageerd wordt op de behandelingen en mensen zich in het algemeen een stuk beter in balans voelen erna. Het is mijn streven om met magnetiseren/voetreflexologie de mensen terug in balans te brengen en tevens ook de oorzaak te zoeken van hun (terugkerende) klachten. Zodat de mensen leren luisteren naar hun eigen lichaam en weten wat ze zelf kunnen doen om terug in balans te komen en te blijven in de toekomst.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is immers de beste basis voor een leuk en gelukkig leven.